24 October 2018 Türkçe site  
Contact
Managing the future responsibly...
Çelebi’s management style is focused on objectives and results.
A continuously expanding lineup of products and services...
Çelebi’s ability to act quickly and nimbly is what enables it to pioneer change.
International-level expertise...
Çelebi is a powerful representative of corporate experience, knowledge, and discipline.
News
News
- Çelebi – HR Team of the Year

- ÇHH Vice President Global Sales & Marketing Athina Kapeni attented the panel during Air Cargo India!

- Çelebi Delhi Cargo Terminal received "Cargo Ground handler of the Year"!

- Ramp services by Çelebi Delhi GH to Cathay Pacific Cargo

- ÇelebiNas' passenger, ramp, cargo, warehouse services to Cathay Pacific!

- Skalite 2015 Award to Çelebi Ground Handling in Airport Ground Services category.

- G-20 Summit and Perfect Service by CGH Antalya Station Team!

- Çelebi Aviation Holding Group CEO Onno Boots on Cover of "Air Cargo Update" Magazine!

- Çelebi Running Team "Çelebrities" at TOÇEV Charity Run!

- Çelebi Group CEO, Mr. Onno Boots has been Speaker at the Indonesia Airports & Aviation Business Forum 2015!

- ISAGO audit at Çelebi Delhi Ground Handling completed successfully!

- Ms. Canan Çelebioğlu assigned as DEIK's Turkey-Inda Business Council Chairman

- ÇGH Bodrum Station has been certified as " Unimpaired Airport Company

- ÇGH Dalaman Station has been certified as " Unimpaired Airport Company

- Elvan Hamidoğlu, Çelebi Aviation Holding's President-Financial Affairs has been speaker at two conferences.

- Ms. Canan Çelebioğlu assigned as DEIK's Turkey-Inda Business Council Chairman

- Qatar Airlines has selected Çelebi Ground Handling as their freighter handling partner in Delhi

- The first London Gatwick flight was welcomed by Celebi Austria

- Çelebi Delhi Cargo Terminal received a Certificate of Appreciation by Cathay Pacific Airways

- 2015.04.28- ONNO BOOTS INTERVIEW-MARTIN ROEBUCK

- 2015 July - OBoots - Unibusiness Interview

- Çelebi Aviation Holding’s objective is to be global brand in five years

- 50 MOST POWERFUL HR LEADERS

- Çelebi Akademi IV mezunlarını verdi.

- Çelebi Delhi Cargo Terminal Management India Pvt. Ltd. Has been awarded "Excellent Position under Terminal Operator Category"

- ÇELEBİ IGHC’S PLATINUM SPONSOR

- We congratulate the awarded young painters at the Traditional Çelebi Painting Contest 2015 with the theme of «Happiness for me is...»

- Çelebi Ground Handling Delhi started to provide services to Air Asia’s domestic flights.

- Çelebi Ground Handling Hungary completed the ISAGO audit held by Qatar Airways’ auditors between Apr. 20-24, with “0” finding!

- Çelebi Ahmedabad Team informed that they started to provide ground handling services to daily Etihad flights on June 1st, 2015 at Ahmedabad,

- Çelebi Budapest Team started to provide ground handling services to Iberia on 2.6.2015 with 3 flights per week. Iberia operates narrow body containerized Airbuses to BUD (A319; A320; A321).

- Çelebi Ahmedabad Team started to provide ground handling services to daily Etihad flights on June 1st, 2015 at Ahmedabad,

- Çelebi Ground Handling is the “Platinum” Sponsor for the 28th IATA Ground Handling Conference.

- Çelebi’s New Import Cargo & Warehouse Building starts to provide services at Atatürk Airport

- Çelebi Ground Handling Services to Boeing 787 Dreamliner's demo flight at Atatürk Airport too

- "2014 The Best Service Provider Award" by United Cargo

- A multitude of awards and gala dinner for Budapest Airport’s partners

- Onno Boots is the new CEO of Çelebi Aviation Holding

- World brand of Turkish aviation sector, Çelebi maintains its growth trajectory in global arena: Çelebi is now at Ahmedabad Airport

- Çelebi Ground Handling opens two new lounges at Budapest Airport

- Erzincan University Ali Cavit Çelebioğlu School of Civil Aviation

- Çelebi Cargo secures RA3 certification in Istanbul and Delhi

- Çelebi starts operations in its new base at Atatürk Airport

- We are in an ineffable grief because of the disaster occured in a mine in Soma, Manisa.

- Çelebi Aviation Group strengthens further with its strategic purchase in Vienna.

- ÇHS’s tradition of ‘perfection’ continues with ISAGO certification.

- Çelebi makes significant contribution to Friends of India Association (FOIA).

- Condor Airlines and Çelebi celebrate 20th anniversary of their cooperation

- Dalaman welcomes first visit of revolutionary Thomson 787 Dreamliner.

- Çelebi / Actera Partnership

- Cemil Erman interview

- 2013 Air Transport News Awards – Turkish Airlines, Istanbul Ataturk Airport, AirAsia, Genève Aéroport, Angela Gittens and Raymond Benjamin among the winners

- Çelebi decided for its slogan: "OUR STRENGTH IS OUR SERVICE"

- Çelebi participated to The Airport Development and Expansion Summit 2012.

- Cemil Erman participated to the “Finance Café” program on CNBC-e.

- ÇGH Delhi received «Service Excellence Award» from Delhi State Hajj Committee.

- Çelebi Nas/Mumbai-India received a letter of thanks from Air France.

- Çelebi at 55: The Turkish name in the global civil aviation industry

- Çelebi’s president of cargo, Cemil Erman: Çelebi’s approach is to focus on “strategic locations”.

- The Çelebi contribution to India's air cargo industry

- Frankfurt Cargo GmbH introduced.

- Ali Cavit Çelebioğlu School of Civil Aviation inaugurated by Prime Minister Erdoğan.

- Çelebi opened Cargo Warehouse at Frankfurt Airport.

- ÇGH services Nasair in three stations.

- Çelebi Delhi signs contracts with new clients.

- Renovations and improvements at Çelebi Delhi Cargo

- Five-star service from CGHH to Qatar Airways

- Çelebi becomes the first Turkish company to obtain ISAGO registration.

- ÇGH Dalaman receives two awards.

- ÇGH Diyarbakır provides exceptional service to the President.

- ÇGH Ankara gives VIP service to French President.

- ÇGH SAW starts to give services to Air Arabia Maroc.

- Malaysian President receives services from ÇGH Ankara.

- First service from ÇGH SAW to Wizz Air

- Letter of thanks from Malaysia Airlines to ÇGH SAW

- ÇGH Erzurum praised for its support to Winter Universiade.

- Sky Airlines receives its first service from ÇGH Van.

- ÇGH ATA gives exceptional services to Nigerian President.

- Growing with new restaurants, LC Turkey excels at inspections.

- Çe-Tur renews contracts, gives services to BP.

- ÇGH Çorlu employs “Quick Check-in System”.

- Çelebi continues to support the “At Home” Project.

Current News
2015.04.28- ONNO BOOTS INTERVIEW-MARTIN ROEBUCK

Question 1: Turkey's total annual air cargo tonnage - import, export, transshipment?

Answer 1: Including third party and self-handling companies Turkey’s total annual cargo tonnage is 842.241 tons.


Question 2: International and domestic totals if known?

Answer 2:

Turkey Air Cargo Volume

2013       Tons                                                                        2014

Int           631.865                                                                 737.300

Dom       100.097                                                                 104.941

Total       731.962                                                                 842.241

Question 3: Ataturk tonnage for 2014 if known (ACI is slow to collect data and only has 2013 total).

Answer 3 : Including third party and self-handling companies Ataturk’s total annual cargo tonnage is

728.485 ton.

Question 4 : What is Turkey's GDP growth? What is the government doing to stimulate industrial manufacturing and what industries are seen as having growth potential? Could any of these help air cargo exports to grow?

Answer4 : Turkey’s GDP growth might be considered as 3,3-3,6% for this year. Especially construction, telecommunication and aviation industries are playing the leading role in terms of growth potential for Turkey. From a cargo and warehouse perspective, the one visible trend which is expected to shape the future of the industry in Turkey is the 3rd airport.  With the extended capacity and the growing trend of using Turkey as a cargo hub as it has become a passenger hub recently, we expect cargo handling tonnages to increase significantly and investments on transportation to the new airport by land, rail and vessel could be reached by experienced construction industry.

Question 5 : Celebi's share of the cargo handling market at Ataturk?

Answer 5 : Market share of Çelebi is around 55% for cargo handling at Ataturk. (Excluding TK and MNG)

Question 6 : Your year over year growth and current tonnage handled per month or per year?

Answer 6 : In the current situation we have a potential to handle 9.000 ton/month cargo at Ataturk.

As you know, cargo is of growing importance in the aviation sector as we can see from the upward trend of global FTK[1]; especially in the countries in which Çelebi Cargo is present. In terms of warehousing we are expecting to grow around 4-5% by year till the 3rd airport launch.

Question 7 : Korean Air schedule and rotation? Other new customers in 2014?

Answer 7 : Korean Air has 6 flights per week and operating with 777-200 A/C type, no other new customers in 2014.

Question 8: Are you also handling cargo at Ankara and Izmir?

Answer 8 : Yes, we are handling cargo at Ankara and Izmir however we don’t have a warehouse facility at Ankara & Izmir.

Question 9 : Operating constraints at old IST facility? Have you expanded, relocated or both?

Answer 9: On the cargo side of the equation, we are facing a number of issues which can be regarded as problems. We have expanded and relocated our facilities.

E-Freight is a topic of hot discussions in the industry, and because of the bureaucratic customs procedures, to implement E-Freight realistically in totality will prove to be a bumpy road ahead.

The congestion of Ataturk Airport is a growing problem at this station with a recently broken record of a flight each 65 seconds.  The passenger congestion also reflects on the traffic on the air-side of the airport ranging from plane traffic to vehicle traffic.

 

Question 10: How do you operate? Do you feed on-airport forwarder facilities or deliver off airport, or do they collect (or all of these)?

Answer 10 : We do have an on airport facility. Import and export operations are separated to each other. For export, once we accept cargo. We measure their volume, weight and define the product type. Depending on reservations from our airline customers, we palletize the cargo which are done with all customs procedures and ready for export. On the other hand, for import, we receive the cargo from airline and de-palletize and settle them on racks in our import warehouse.


Question 11: How will your service improve following your investment? Are imports and exports more clearly separated? Have you upgraded IT?

Answer 11: Import and export operations are clearly separated from each other. In 2014 a project was initiated to renew the internal cargo operating system.  Proposals from local and international entities are being considered by Turkey Cargo and Global Cargo operations departments.

Question 12: What did you invest in the new facility? Why did you do this now if the new airport is coming so soon? How much physical equipment can you transfer when the time comes?

Answer 12: As you know, we have moved to our new import warehouse facility in March. Hence, we have reached the space capacity of 11.500m2. 2 new X-Ray machines which are conforming to US standards, 2 cold rooms (-5/+12 C and -20/+5 C) and radioactive room are some major investments for our export warehouse. On the other hand, 2 new reach trucks (9 meters), CCTV room, 6 tier-racks and radioactive room are some other investments for our import warehouse.

After our assessment, it is seen the fact that air cargo market is still not saturated yet. Due to increase in demand, we decided to do further investment for our new facility.

Question 13: Is there a synergy between cargo handling in IST, FRA and other locations you may develop? Does it benefit airlines or forwarders if the handler is the same at both ends?

Answer 13: There are cargo synergies between cargo handling in IST and FRA,  driven by cargo handling globalization. Streamlining and linkage of processes, completes the end to end service them, connecting the cargo handling in  two or more countries in relevant geographical regions, thus sustaining their costs, increasing level of service, and contributing to business growth. This concept is highly considered by Celebi when deciding cargo investments and expansion in the future to ultimately keep the end customer satisfied.

 



[1] FTK – Freight Ton Kilometre; an international standard for the measurement of global cargo movements taking into consideration the tonnage and the distance cargo travels.



<< Back to news list